Arlon
Nijmegen

Aarlen – MuseumDe verschillende opgravingen ondernomen op het territorium van de provincie Luxemburg en in het bijzonder in Aarlen , zijn de getuigen van een rijk en cultureel verleden. Die verschillende vondsten vinden we terug in het archeologisch Museum van Aarlen. Het provinciaal Museum geeft ons de mogelijkheid op ontdekking te gaan naar de Gallo-Romeinse beschaving.

Erkend door de federatie Wallonie-Bruxelles , is deze Museum de getuige van deze unieke beschaving , onder ander een van de belangrijkste Europese verzameling van stenen beelden .erat.

Een unieke collectie van gebeeldhouwde graven in kalksteen, uit de streek van Aarlen, die stenen zijn daarna herbruikt geweest in de III eeuw voor de fundering van de Romeinse omheiningsmuur van de stad. De beeldwerken zijn versierd met motieven van het dagelijks leven of met militaire en mythologische thema's. Men treft er tevens artisanale objecten in keramiek, glas en zelfs in goud en zilverwerk. Deze voorwerpen zijn de getuigenissen van de handigheid maar ook van de levenswijze en geloof van onze voorouders tijdens deze Romeinse periode.

Arlon

Beelden