Nijmegen
tongeren

Nijmegen – Rotary Club Nijmegen  • Rotaryclub Nijmegen
  • Clubnummer: 138
  • District:1550
  • Int.Nr.: 10337
  • Sponsorclub: Arnhem, Nederland
  • 66 leden, 55 classificaties
  • Website: www.rotary.nl/nijmegen
  • Dag en tijd van samenkomst: vrijdag 12u30
  • Adres van samenkomst: Concertgebouw ''De Vereeniging' - Sociëteitskamer - Keizer Karelplein 2 D - 6511NC Nijmegen - 0031 (0)24 3221028

De Rotary Club Nijmegen is opgericht op 30 juni 1931. Het was de eerste Rotary Club in Nijmegen. Nu zijn er naast RC Nijmegen 3 andere Rotary Clubs.

In de club zijn leden vanuit de medische en universitaire wereld relatief goed vertegenwoordigd door de aanwezigheid van respectievelijk een drietal ziekenhuizen en de Radboud Universiteit. Sinds 1953 is RC Mönchengladbach onze contactclub.

In het Rotary jaar 1989/1990 werden de eerste vrouwelijke leden toegelaten. Sinds de oprichting met een intermezzo van een decennium komt de club bijeen in het Concertgebouw ''De Vereeniging". In de bijeenkomsten van de club worden lezingen gehouden veelal door eigen leden over uiteenlopende onderwerpen, daarnaast levensberichten, clubzaken e.d.

De club heeft 65 leden, waarvan 17 vrouwelijke leden. De verschillende activiteiten van de club worden georganiseerd door commissies, zoals Jeugdzaken, International Service, Community Service, Vocational Service, Redactie Weekbericht, Leden- en Introductiecommissie, Programmacommissie, Fellowship en Special events/fondsenwerving.

Projecten worden gesteund in de eigen omgeving of ver weg indien één van de leden of ons bekende personen daarbij betrokken zijn. We ondersteunen Rotary Dokters Nederland, één van onze leden is daarvan de voorzitter. Reeds vele jaren ondersteunt onze club het project Vervoersweek: een week in de zomer het ophalen en thuisbrengen van minder begaafde kinderen in de speel (evenementen)week. Projecten zijn vaak ad hoc, zoals dit jaar ''Wandelen voor Water'' met het doel om geld op te halen voor drinkwater- en sanitatieprojecten t.b.v. kinderen in ontwikkelingslanden.

Nijmegen

Leden van Rotary Nijmegen - Commissie Romeinse WegenNaam Mailadres
ir. J.F. (Hans) de Haan - Verantoordelijke Romeinse Wegen jfdehaan@kpnmail.nl
Jan Roelof Moll - Vervangend verantwoordelijke Romeinse Wegen janroelof.moll@gmail.com